Politika

Premijer Ganić primio delegaciju iz Republike Azerbejdžan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Ganić primio delegaciju iz Republike Azerbejdžan – Premijer ZDK Mirza Ganić primio je delegaciju iz Republike Azerbejdžan koju su činili predstavnici nevladinih organizacija ADSAYO (Azerbaijan Democratic Student & Youth Organization) i NGO foruma Republike Azerbejdžan te domaćina nevladine organizacije Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH iz Zenice.

Razgovarano je o budućoj saradnji vladinog i nevladinog sektora te konkretnim aktivnostima i projektima koji bi trebali dodatno učvrstiti prijateljske veze između Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan. Gosti su premijeru Ganiću ovom prilikom uručili prigodnu plaketu.

Višečlana delegacija iz Republike Azerbejdžan boravi od 19. do 23. juna u posjeti BiH, a planiran je niz protokolarnih posjeta institucijama BiH, Federacije BiH, ZDK-a i Grada Sarajeva.

Nevladine organizacije iz Azerbejdžana i Asocijacija Mostovi prijateljstva iz Zenice organizatori su i konferencije “Armenija-Azerbejdžan-Nagorno-Karabakh sukobi i realnosti sa stanovništa balkanske javnosti”, koju organizuju u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici i Udruženjem tursko-bosanskog prijateljstva Bosfor-Sarajevo, a koja će se održati danas u zgradi Parlamenta BiH u Sarajevu.

 

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno