Info

Premijer Ganić i ministar Isak obišli radove na rekonstrukciji puta Moštre-Visoko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Ganić i ministar Isak obišli radove na rekonstrukciji puta Moštre-Visoko – Premijer Mirza Ganić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnel Isak obišli su danas radove na rekonstrukciji dijela ceste na dionici Moštre-Visoko na regionalnom putu R445 Kakanj-Visoko. Vrijednost trenutno ugovorenih radova je 1.129.479,13 KM.

-Ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica na području Grada Visoko, koja je zaslužila sanaciju u skladu s pravilima struke.  Izgradnjom nove saobraćajnice poboljšat će se i privredni ambijent ovog kraja. Svojim radom potvrđujemo opredijeljenost Vlade da radi i gradi. Razvojni projekti su od izuzetne važnosti u ovom vremenu pandemije, te treba poticati da ih bude što više, jer javni radovi čuvaju radna mjesta i osiguravaju obrt kapitala. Pored već odobrenih finansijskih sredstava, Vlada je osigurala i dodatnih 500.000 KM, a još toliko planiramo izdvojiti iduće godine. Želimo kvalitetno i dugoročno riješiti pitanje odvijanja saobraćaja na ovom putu i Moštranski kraj sa svim pripadajućim naseljima povezati modernom saobraćajnicom s centrom Grada – rekao je premijer Ganić.

U toku je postavljanje završnog sloja asfalta na dvije od ukupno tri poddionice, na kojima je izgrađena saobraćajnica sa trotoarima i svim pratećim objektima.

-Potom će radovi biti nastavljeni na trećoj dionici, a nakon realizacije ugovorenih sredstava planirano je otvaranje novog gradilišta, jer je u toku priprema tendera za nastavak radova koji će uskoro biti raspisan – rekao je ministar Isak.

Podsjećamo da je u toku otvaranje tendera za modernizaciju regionalne ceste na relaciji od gradskih grobalja do Buka, za što je osigurano 533.000,00KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno