Zenica

Premijer Galijašević posjetio područje Lašve: Područna škola prije početka školske godine dobija igralište i novi prilaz – 

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Galijašević područje Lašve: Područna škola prije početka školske godine dobija igralište i novi prilaz – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetio je područje Lašve gdje je nedavno na dijelu regionalne ceste R445 Ušće-Lašva završeno presvlačenje dotrajalog kolovoza novim asfaltom, za što je Vlada ZDK izdvojila 80.000 KM.

Potom je premijer Galijašević, u pratnji ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensura Sinanovića te vijećnika u Gradskom vijeću Zenica, posjetio područnu školu u Lašvi gdje je sa direktorom OŠ “Enver Čolaković” Janjići Elvirom Ibrahimagićem i mještanima razgovarao o potrebama ove škole.

“Vlada će obezbijediti sredstva za izgradnju školskog igrališta te rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, a ovi projekti trebali bi biti realizirani prije početka školske godine”, kazao je premijer Galijašević.

Među prioritetima u narednom periodu pored izgradnje nogometnog igrališta, koje bi služilo svim mještanima, a ne samo učenicima, bit će i uvođenje grijanja u dijelu školske zgrade te zamjena stolarije, kako je to urađeno u centralnoj školi u Janjićima.

Mještani su se zahvalili Vladi i premijeru Galijaševiću na dosadašnjim ulaganjima u MZ Lašva, a prije svega asfaltiranju puta Ušće-Lašva koji je jedina saobraćajna veza ovog naseljenog područja sa Zenicom.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno