Zenica

FOTO: Bajram namaz u Čaršijskoj džamiji

foto: arhiv
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Bajram namaz u Čaršijskoj džamiji – Centralna svečanost Kurban-bajrama na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Muftijstva zeničkog održana je u Sultan-Ahmedovoj, poznatoj kao Čaršijska džamija u Zenici.

Pred više od hiljadu vjernika, od kojih je većina bila na također prepunom platou ispred džamije, s početkom u 6.35 sati, klanjanje Bajram-namaza predvodio je muftija zenički Ejub ef. Dautović.

Bajramsku hutbu održao je glavni imam Medžlisa Zenica Jakub ef. Salkica, koji je poručio kako su ovo dani oprosta i žrtvovanja.

Nakon klanjanja bajram-namaza, u 7.30 sati, ispred džamije zaklani su kurbani za šehid i vakife Čaršijske džamije, a u 7.45 počet će i bajramski prijem u prostoru Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Sutra, drugog dana Kurban-bajrama, od 8 do 13 sati bit će realizirana i akcija prikupljanja kurbanskih kožica po džematima.

Također će sutra, u 11 sati, biti održan i bajramski prijem za predstavnike političkih, kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija u gradu Zenici.

Trećeg dana Bajrama, u četvrtak, delegacija Medžlisa IZ Zenica posjetit će i zatvorenike u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, za koje će organizirati tradicionalni prigodni bajramski program.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN od redakcije Zenicabloga svim muslimanima



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno