Politika

Premijer Galijašević na svečanosti povodom Dana učitelja: ponosan sam što je ova Vlada uspjela ujednačiti plate u osnovnim i srednjim školama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Galijašević na svečanosti povodom Dana učitelja: ponosan sam što je ova Vlada uspjela ujednačiti plate u osnovnim i srednjim školama – U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana je centralna svečanost povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja, u organizaciji sindikata obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona. Svečanosti su uime Vlade prisustvovali premijer Miralem Galijašević i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović.

Čestitajući 5. oktobar, premijer Galijašević je istakao kako je Vlada u ovom mandatu težila iskoraku u oblasti obrazovanja, pa je tako u rekonstrukciju i izgradnju objekata investirala 22 miliona maraka. U avgustu je potpisan novi kolektivni ugovor sa Sindikatom osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK kojim je značajno unaprijeđen materijalni položaj učitelja.

“Tim kolektivnim ugovorom su izjednačene plaće u osnovnim i srednjim školama i ponosan sam na činjenicu da je taj iskorak učinila ova vlada. Svjesni smo važnosti investicije u obrazovanje, kao i vaše humane misije u odgoju i obrazovanju djece. Imali smo odličnu saradnju i dobar socijalni dijalog sa sindikatom. Nadam se da ćemo u narednom periodu stvoriti još bolje uslove za obrazovanje, kako u osnovnim i srednjim školama tako i našem Univerzitetu. Svakako da priželjkujem što više investicija u obrazovanje, kao što je nova škola u Tetovu za čiju smo izgradnju obezbijedili 2,3 miliona maraka, što više novih sportskih dvorana i poligona i siguran sam da ćemo nastaviti da i dalje ostvarujemo zavidne rezultate na ovom polju”, kazao je premijer Galijašević.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno