Biznis

Premier neće otpuštati djelatnike, šalje pomoć za 25 bolnica u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premier neće otpuštati djelatnike, šalje pomoć za 25 bolnica u BiH – Povodom novonastale situacije koja je prouzročena pandemijom koronavirusa svojim djelatnicima večeras se putem facebooka obratio Reno Korać, vlasnik Premier kladionice.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovane kolegice i kolege,

dugo već razmišljamo što napisati i na koji se način obratiti, pažljivo važući riječi, jer veliki neprijatelj u vremenima krize je dezinformacija ili pogrešno protumačena informacija.

Sve nas, i ne samo nas nego i cijelu zemlju, iznenadila je i zatekla ova velika kriza, koja je došla kao ”šlag na tortu”, nakon višegodišnjih iscrpljujućih borbi protiv stranih i domaćih interesnih skupina, najprije u Federaciji BiH, a onda i u Republici Srpskoj.

Teško je prihvatiti činjenicu da, nakon što smo ”preživjeli” Federaciju BiH, pa ”teško ranjeni” u Republici Srpskoj, onda se još niotkuda pojavi nekakav virus, paralizira cijeli svijet, cijelu Bosnu i Hercegovinu i stavi ključ u bravu cijeloj ekonomiji i gospodarstvu, pa tako i nama.

Bili bismo najsretniji kada bismo Vam mogli reći da će sve biti u redu i da će ekonomija BiH preživjeti ovo bez većih posljedica. Nažalost, nismo spremni reći nešto što možda nije istina.

Isto tako, nismo nikad bili i ne možemo sada postati pesimisti, jer uvijek smo se uzdali u naš kolektiv, u našu snagu i snagu vrijednog rada. Zato to ne želimo olako napustiti. Iako su ovih dana počele pristizati informacije kako poslodavci u BiH otpuštaju radnike, Premier kladionica nije među njima.

Iskreno, nismo sigurni koliko će sve ovo potrajati, koliko dugo će još virus paralizirati zemlju i za koliko vremena ćemo moći nastaviti s radom. No ono u što smo sigurni i što možemo obećati, je da će Premier kladionica dati sve od sebe da ako se mnoge firme i pogase, mi ćemo pokušati biti među zadnjima.

Dakle, kao i uvijek do sada, nećemo pasti bez borbe. Premier je dovoljno jak da dosta vremena može snositi ove enormne financijske gubitke, čekajući trenutak da ova nepogoda prestane. Dat ćemo sve od sebe da firma opstane što duže, da sva radna mjesta naših cijenjenih radnika prežive što duže.

Čekat ćemo koliko se god bude moglo čekati da naši heroji liječnici i medicinsko osoblje vrate život u normalan tijek. I nećemo samo čekati skrštenih ruku. Nego ćemo im i pomoći, i to jednom od najvećih novčanih donacija u Bosni i Hercegovini, gdje ćemo financijski pomoći borbu 25 bolnica u BiH, a za što ćete više detalja saznati sutra.

Neke stvari su izvan naših ruku i tu ne možemo ništa. Za ono što je u našim rukama, dat ćemo sve od sebe: financijski ćemo pomoći liječnike u borbi protiv virusa, trpit ćemo gubitke čekajući da se stanje poboljša i čekati koliko se bude moglo čekati.

Ako na kraju i budemo morali priznati poraz, znat ćemo da smo dali sve od sebe, i ljudski i financijski, da opstanemo i sačuvamo radna mjesta.

Kao vlasnik firme, ali prije svega kao čovjek, doista vjerujem da do toga neće doći, da će se rješenje pojaviti i da ćemo se još dugo skupa radovati poslovnim uspjesima – stoji u objavi koju potpisuje Reno Korać, vlasnik Premier kladionice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno