Kultura

Predstavom u prevenciji protiv oboljenja grlića materice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavom u prevenciji protiv oboljenja grlića materice – U znaku prevencije i liječenja od oboljenja grlića materice, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica  je u utorak, 31. januara/siječnja organizirao igranje predstave Pukotina u režiji Lajle Kaikčije na Maloj sceni Žarko Mijatović.

Dr. Elma Kuduzović, viši stručni saradnik za socijalnu medicinu je izjavila da je jako važno dati svoj glas u cilju prevencije i liječenje od oboljenja grlića materice. U sklopu ovog programa održana je i Evropska sjednica prevencije i liječenja od oboljenja grlića materice. Dr. Kuduzović je istakla kako je jako važno da se dešavaju ovakvi prigodni programi, ali i da se educira ženska populacija podjelom programskog materijala i samim gledanjem predstave u kojoj se i spominju slični problemi.

Lana Delić, Snežana Vidović, Uranela Agić- Burina, Faketa Salihbegović- Avdagić i Sabina Kulenović kroz nešto više od šezdeset minuta izvrsne glumačke igre u minimalističkom, ali veoma iskorištenom scenskom prostoru iz ženske vizure tematiziraju odnosi u porodici i (post)tranzicijskom društvu, preciznije rečeno rodnu problematiku i (ne)ravnopravnost, pritom iznoseći i neka svoja lična iskustva.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno