Zenica

Predstavom i podjelom paketića zablistao šesti „Dan dječijeg osmijeha“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica danas je upriličena podjela novogodišnjih paketića za djecu s posebnim potrebama, romsku djecu i djecu drugih ranjivih kategorija, a u okviru „Dana dječijeg osmijeha“, kojeg svake godine povodom zimskih praznika, tradicionalno organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija.

Podjeli paketića prethodilo je izvođenje predstave „Nanči i Banči“, kojom su čekajući dolazak Djeda Mraza, glumački prvaci zeničke dječije scene Anđela Ilić i Miroljub Mijatović do suza nasmijali naše mališane, ali i njihove roditelje. Ipak, ovom predstavom, uz mnogo zabave i smijeha, podsjetili su nas i koliko je važno istrajavati u uvjerenju da su naše iskrene i dobronamjerne želje ostvarive, samo ukoliko umijemo strpljivo čekati i dijeliti ih s nama dragim ljudima. I kako to obično biva u svim lijepim pričama sa sretnim završetkom, Djed Mraz kojeg je za ove potrebe uspješno utjelovio zaposlenik BNP-a Abidin Čolaković, konačno se pojavio i poveo malu raju iz Plave dvorane na malu scenu, radostan zbog saznanja da su tokom cijele godine bila dobra, marljiva i poslušna, gdje ih je nagradio novogodišnjim paketićima i zajedničkim fotografisanjem.

Osim uobičajenih slastica i drugih dječijih draži, svaki paketić sadržavao je rukotvorine, izrađene od strane djece s posebnim potrebama, kao štićenika zeničkog dnevnog centra, a koje je na nedavno održanom „Danu posebnih radosti“ otkupio gradonačelnik Fuad Kasumović vlastitim sredstvima u iznosu od 1000 KM.

I više nego sretni zbog uspješne realizacije ovogodišnjeg „Dana dječijih osmijeha“, organizatori braća Petrović, Ivan i Andrija koriste priliku da se i ovim putem još jedanput zahvale svim dobronamjernim Zeničankama i Zeničanima koji su nesebično na različite načine pomogli ovaj projekat, kao i BNP-u na pruženoj podršci i dobroj saradnji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno