Info

Predstavnici Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK na konferenciji „Imperativ revitalizacije socijalno-psihijatrijskih programa“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali su dvodnevnoj konferenciji  „Imperativ revitalizacije socijalno-psihijatrijskih programa“  koja je održana u organizaciji Evropskog centara za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

Na konferenciji pored učesnika Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona, prisustvovali su stručnjaci iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Novog Zelanda.

Na konferenciji se razgovaralo o novim integracijskim modelima, značaju interpersonalnih odnosa u terapijskom procesu, digitalizaciji i bolestima ovisnosti, terapijskim mogućnostima u svjetlu osjećaja krivnje i drugim značajnim temama.

Predstavnici Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona prim. mr. Amir dr. Čustović i Mirnes Telalović predstavili su rezultate rada Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona i značaj modela zasnovan na principima prevencije, tretmana i rehabilitacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno