Politika

Predstavnici Ragbi saveza BiH u posjeti gradonačelniku Kasumoviću: Ragbi je simbol Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je ugostio predstavnike Ragbi saveza Bosne i Hercegovine u radnoj posjeti. Sastanku su prisustvovali Edis Šačirović, predsjednik Saveza i Damir Oruč, potpredsjednik.

Glavna tema razgovora bila je organizacija predstojećeg dječijeg ragbi turnira planiranog za ovaj mjesec, u kojem se očekuje sudjelovanje oko 700 takmičara.

Očekuje se da će Zenica tih dana biti centar sporta i zabave. Najavljen je dolazak brojnih delegacija, posebno se ističu diplomatski predstavnici zemalja koje njeguju ragbi u svojoj sportskoj tradiciji.

Razgovaralo se i o nastavku institucionalne saradnje i podrške, te su dogovoreni konkretni koraci za dalju podršku, posebno u pogledu finansiranja mladih na njihovim međunarodnim takmičenjima.

Gradonačelnik Kasumović istakao je želju da Zenica postane grad u kojem će se razvijati atmosfera slobode i da bude centar pozitivnih događaja. Ragbi je, po njegovim riječima, jedan od simbola Zenice, te će grad uvijek biti podrška Ragbi savezu i svima koji doprinose promociji grada širom svijeta.

“Već toliko puta sam ponovio, ali to treba uvijek isticati – želim da Zenica bude grad u kojem će se razvijati atmosfera slobode i da bude centar dobrih i pozitivnih dešavanja. Ragbi je jedan od simbola Zenice i uvijek ću biti na raspolaganju da budemo podrška Ragbi savezu, kao i drugima koji u ovaj grad donose sjajne rezultate i promovišu ga diljem svijeta”, naglasio je između ostalog gradonačelnik Kasumović.

Razmatrane su i mogućnosti infrastrukturnog poboljšanja terena, kao i naglašena izuzetna saradnja s resornom gradskom Službom za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, te Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST GRADSKA UPRAVA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno