Politika

Predstavljen Program rada SDP BiH za 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljanje Programa rada Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) za 2015. godinu bila je glavna tema današnje proširene sjednice opštinskih i kantonalnih odbora SDP BiH Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je saopćeno iz ove stranke, uz prisustvo velikog broja članova i simpatizera, okupljenim je, osim predstavljanja Programa, odgovoreno i na veliki broj postavljenih pitanja vezanih za buduće djelovanje SDP BiH.

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić je naveo kako je Program rada dosad predstavljen u sedam kantonalnih i regionalnih organizacija te da su dosadašnji komentari članova na program bili jako pozitivni.

-Bit ćemo prva partija u BiH koja će uvesti elektronske članske kartice, koje će nam omogućiti bolju kontrolu obaveza članstva, poput članarine. Također, uskoro će biti donesena nova odluka o članarinama, kojom će svi članovi SDP BiH plaćati članarinu, a oni socijalno najugroženiji će imati godišnju članarinu u visini jedne KM. Sve nove stvari koje uvodimo u djelovanje partije, idu ka tome da imamo jedan bolji SDP, partiju u koju se neće dolaziti samo radi ostvarenja svojih ličnih interesa – objasnio je Čengić.

Član Predsjedništva SDP BiH Mirko Pejanović je u svom govoru naznačio da će SDP uskoro položiti najznačajniji demokratski ispit, a to je organizacija unutarpartijskih izbora.

-Zato nam je potrebna solidarnost i razumijevanje među članstvom, kako bi izbore organizovali na što bolji način. Samo kvalitetnom organizacijom i provođenjem izbora možemo svima dokazati da smo jedinstveni kao partija i da smo jedinstveni u ciljevima za koje se borimo – dodao je Pejanović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, okupljenima je ponovio da bez jakog SDP BiH nema ni jake Bosne i Hercegovine.

-Želja mi je da gradim SDP BiH od osnovnih organizacija, preko opštinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija. Tako ćemo znati gdje nam je glava, a gdje nam je rep. Pred nama je dosta posla, a vrlo je bitno da na pravi način provedemo sistem glasanja Jedan član-jedan glas i opet budemo prvi i ispred svih po pitanju demokratičnosti – zaključio je Nikšić, saopćio je Centar za informisanje SDP BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno