Kultura

Predstavljen program drugog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljen program drugog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra” – Povodom najave tetarskog festivala “Ljetne večeri  Studio Teatra”, danas je na Ljetnoj sceni Doma armije/Preproda u Zenici održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program festivala.

Netakmičarski festival “Ljetne večeri Studio Teatra” bit će održan u Zenici od 04. do 10 avgusta, a na istom će se predstaviti sedam predstava i to pet predstava za odrasle i dvije predstave za djecu. Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, ovogodišnje izdanje će publici ponuditi osim predstava za djecu i predstave rađene u produkcijama izvan Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, festival otvara hit komedija “Svingeri” u produkciji Pozorišta Slavija Beograd, a čiji je autor Milorad Milinković poznat publici kao i autor filmova “Mrtav Ladan” i “Čitulja za Eskobara”.

Druga noć festivala je rezervisana za predstavu za djecu, mjuzikl Vrh svijeta – Dj Šampinjon u produkciji Kabare teatra Tuzla. Duodrama “Emigranti” Kulturno-sportskog centra Kakanj će biti na programu treću noć festivala, dok će  četvrtu noć igrati duodrama “Derviš i smrt” Studio Teatra. Peta noć festivala je rezervisana opet za najmlađe koji će  uživati u predstavi “Lakonoga u čarobnoj šumi” Udruženja “Fani” i Bosnakog kulturnog centra Sarajevo. U četvrtak, 09. avgusta publici će se predstaviti “Duet za jednog”, predstava iz Zagreba sa Anom Vilenicom u glavnoj ulozi, a koju producira Točka na i/Ana Vilenica.

Festival završava jednom od najstarijih živućih predstava u BiH, hit komedijom “Državni lopov” u produkciji Studio Teatra. Predstave će igrati u terminima od 21:00 sat, osim predstava za djecu koje će igrati s početkom u 20:00 sati. Ulaznice za sve predstave je moguće kupiti u Clubu 072 u Zenici, kao i u Multiplex Ekranu u Zenici. Također, ulaznice će se moći kupiti i na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda prije početka predstava.  Cijene ulaznica su po 7,00 KM  za predstave “Svingeri” i “Duet za jednog”, po 5,00 KM za predstave “Državni lopov”, “Derviš i smrt” i “Emigranti”, dok je cijena ulaznica za predstave za djecu po 4,00 KM.

Srebrni sponzor festivala je  Sarajevsko pivo i Lejla, voda ljubavi.  Festival su također podržali i Grad Zenica, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta,  Ministarstvo za obrazovanje nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Prijatelji festivala su Sarajevo osiguranje, Telemach, Ekran Zenica, Bosansko narodno pozorište,

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Zenica i Stomatološka ordinacija Smile.

BROŠURA

Ljetne veceri 2018 Brosura A5 12 str -final

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno