Zenica

Predstavljanje certifikacijskog mehanizma Eko škola u BiH: “Misli o prirodi” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljanje certifikacijskog mehanizma Eko škola u BiH: “Misli o prirodi” u Zenici  – Centar za promociju civilnog društva sa zadovoljstvom  predstavlja Certifikacijski mehanizam Eko škola u Bosni i Hercegovini i mogućunosti uključivanja i podrške osnovnim i srednjim školama u okviru projekta „Misli o prirodi!“, koje će se održati u Zenici, u ponedjeljak, 28.9.2020.

Eko škole su one škole koje aktivno obraćaju pažnju na pitanja zaštite okoliša, kako u samoj školi tako i u lokalnoj zajednici, i to aktivnim učešćem u različitim aktivnostima, kao i razvojem nastavnog programa u oblasti zaštite okoliša. Škole u BiH imat će priliku da u okviru projekta „Misli o prirodi!“, ispunjavajući određene uslove, dobiju certifikat Eko škole, a sve detalje o tome predstavnici škola i zainteresovana javnost će moći dobiti na prezentacijama koje će biti održane u više gradova širom BiH. Prezentaciji u Zenici, osim Zenice, prisustvovat će i predstavnici/e škola iz Kaknja, Visokog i Tešnja.

Predstavljanje projekta Certifikacijskog mehanizma Eko škola u Zenici bit će održano u ponedjeljak, 28.9.2020. godine u prostorijama Eko foruma, ul. Talića brdo 11, od 10:00 do 12:00 sati.

Tokom prezentacije bit će predstavljen projekat „Misli o prirodi!“ sa fokusom na Certifikacijski mehanizam Eko škola, koji je kreiran u okviru projekta, a koji pruža mogućnosti javnim osnovnim i srednjim školama u BiH  da se uključe u program Eko škola i za to dobiju stručnu i materijalnu podršku. Na prezentaciji će biti najavljen i javni poziv za škole.

„Misli o prirodi!“ je trogodišnji projekat koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske u iznosu od tri miliona KM. Osnovni cilj projekta jeste povećati ulogu civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou. Između ostalog, pojektom je planirano uključenje 36 osnovnih i srednjih škola iz BiH, koje će biti izabrane putem javnog poziva. Odabranim školama će se ponuditi resursi – znanje kroz učešće na konferencijama, edukacijama i drugim projektnim aktivnostima, kao i materijalni resursi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno