Zabava

Predstavljamo trejler filma ZLICA ( WICKED) sa Arianom Grande u naslovnoj ulozi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZLICA (WICKED) U svim kinima  od 28. novembra 2024.

Režija: Jon M. Chu

Uloge: Cynthia Erivo, Ariana Grande, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey,

Ethan Slater, Marissa Bode, Bowen Yang, Bronwyn James, Keala Settle

Scenario: Winnie Holzman

Zasnovano na mjuziklu Zlica, muzici i tekstu Stefana Švarca, knjizi Vini Holcman, po noveli Gregorija Magvajera

Žanr: muzički

Producenti: Marc Platt, David Stone

Izvršni producenti: David Nicksay, Stephen Schwartz, Jared LeBoff

Poslije dvije decenije izvođenja, kao jednog od najomiljenijih i najdugotrajnijih mjuzikla na sceni, ove praznične sezone ZLICA započinje svoje dugoočekivano putovanje na veliko platno, kao spektakularan kino  doživljaj koji će oblikovati generacije.

U filmu ZLICA do sada neispričanoj priči o vješticama iz Oza, Elfabi, mladoj ženi, neshvaćenoj zbog neobično zelene boje kože, koja još uvijek nije otkrila svoju pravu moć, koju glumi dobitnica Emi, Gremi i Toni nagrada,  Cynthia Erivo. Uz nju, tu je i osvajačica Gremi nagrade, svjetska superzvijezda i umhetnica sa nekoliko platinastih albuma, Ariana Grande, kao Glinda, popularna mlada žena obasuta privilegijama i vođena ambicijom, ali koja još uvek nije otkrila svoje pravo srce.

Njih dve se upoznaju na Univerzitetu Šiz, u fantastičnoj zemlji Oz, gdje sklapaju neočekivano, ali snažno prijateljstvo. Nakon susreta sa čudesnim Čarobnjakom iz Oza, njihovo prijateljstvo dolazi do raskršća i životi im nastavljaju potpuno suprotnim stazama. Glindina nepokolebljiva želja za popularnošću i moći snažno je zavodi, dok će Elfabina odlučnost da ostane vjerna sebi i svima oko sebe imati neočekivane i šokantne posljedice po njenu budućnost. Njihove izvanredne avanture u Ozu, dovešće ih do ispunjavanja njihovih sudbina, i tako postaju Dobra Glinda i Zla Vještica Zapada.

U filmu takođe glume dobitnica Oskara, Michelle Yeoh, kao kraljevska upravnica Univerziteta, Madam Moribl, Jonathan Bailey kao Fijero, nevaljali i bezbrižni princ, nominovan za nagradu Toni, Ethan Slater kao Bok, student altruista, Marissa Bode, u svom filmskom debiju kao Nesaroza, Elfabina omiljena sestra i ikona pop kulture, Jeff Goldblum, kao legendarni Čarobnjak iz Oza.

Među likovima takođe se nalaze i Fani i ŠenŠen, dva Glendina sunarodnika, koje tumače nominovan za Emi nagradu, Bowen Yang i Bronwyn James i novi lik osmišljen specijalno zbog filma, gospođica Kodl, koju tumači nominovana za nagradu Toni, Keala Settle.

U režiji proslavljenog sineaste Jona M. Chua, ZLICA je prvo od dva impresivna poglavlja koja slave kulturu. Zlica drugi dio u svjetske kino dvorane slijeće  u novembru 2025. godine.

Producenti filma su Marc Platt, čiji filmovi, TV serije i scenska izvođenja ukupno broje 46 nominacija za Oskara, 58 nominacija za nagradu Emi i 36 nominacija za nagradu Toni, kao i višestruki dobitnik Tonija, David Stone, koji je zajedno sa Platom producirao pozorišni blokbaster, mjuzikl Zlica. Izvršni producenti su David Nicksay, Stephen Schwartz i Jared LeBoff.

Zasnovano na bestseleru Gregory Maguirea, djelo je, za potrebe velikog platna, adaptirala pozorišna scenariskinja Winnie Holzman i legendarni osvajač Gremija i Oskara, kompozitor i tekstopisac Stefan Švarc. Brodvejski mjuzikl producirali su Universal Stage Production, Marc Platt, Araka Group, John B. Platt i David Stone.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno