Rekreacija

Predstavljamo: SRK Tvrđava Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportsko rekreativni klub Tvrdjava je klub koji je registrovan u septembru 2014. Mi se prvenstveno bavimo airsoftom, a u planu, i u nasem statutu, imamo pokretanje streljacke sekcije, rafting i ronilacke sekcije, planinarenje i gorsku sluzbu, ekolosku i modelarstvo. Ovo je prvi klub ove vrste u Zenici. Pored naseg kluba na podrucju Kantona djeluju klubovi u Maglaju i Jelahu, tako da smo mi treci  u Kantonu, ali zahvaljujuci zainteresiranosti mladih po brojnosti brzo smo prerasli mnoge starije klubave u Federaciji. Trenutno brojimo nekih dvadesetak clanova, ali je lista potencijalnih kandidata takodje poduga.
Airsoft je adrenalinska, vojno simulacijska igra uz koristenje airsoft replika koje su vjerne replike pravog oruzja. Airsoft je nastao u Japanu polovinom 70-ih, a kasnije se velikom brzinom prosirio po SADu i Evropi, a u BiH je dosao prije nekih 10-ak godina. Na podruciju BiH djeluje nekoliko desetina klubova od Bihaca, Cazina, Buzima, preko Gradiske i Banja Luke pa do Brckog, Maglaja, Zenica, Ahmica, Travnika, Sarajeva itd. U airsoftu se koriste plasticne kuglice promjera 6mm, i za razliku od Paintballa ne ostavljaju nikakve tragove boje, nego se sva igra bazira prvenstveno na fair playu. Od potrebne opreme tu je naravno prvenstveno replika (puska), zatim vojna uniforma uz pratecu opremu i ono sto je najbitnije jesu zastitne naocale bez kojih se ni u kom slucaju ne moze pristupiti igri.
Ono sto nas klub posebno izdvaja jeste dogovor koji smo postigli s MUPom povodom naseg clanstva i aktivnosti, tako da nas clan moze da bude punoljetna osoba koja ima potvrdu o nekaznjavanju, a nasi clanovi osim clanske katice dobivaju i iskaznicu o replici i suglasnost za nosenje replike od strane kluba.
Prije samog formiranja kluba u Zenici vecina clanova i osnivaca kluba se bavila airsoftom u sklopu nekog drugog kluba ili samostalno, tako da imamo vec clanova sa visegodisnjim iskustvom. Ja licno sam se poceo baviti airsoftom vec 2011.godine. Clanovi naseg kluba su vec ucestvovali na raznoraznim treninzima i susretima sirom BiH, nabrojat cu samo neke: Maglaj, Jelah, Travnik,Gradiska, Buzim, Igman, te posljednji u Cazinu, a trenutno radimo na pripremama za jedan veci susret u Buzimu.
Sada, u nedjelju, 19.4. planiramo jedan trening na nasem terenu uz gostujuce klubove iz Maglaja, Jelaha i Sarajeva, te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane momke i djevojke da nam se pridruze u nedjelju na Smetovima kod Doma izvidjaca kako bi upoznali nas klub i airsoft.
Kontaktirati nas mogu putem naseg emaila [email protected], facebook profila Sportsko rekrativni klub Tvrdjava ili putem telefona 062107501

Dzenis Imsirovic, predsjednik SRK Tvrdjava

[iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/PeoTeTGkFus?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen] [iframe width=”720″ height=”405″ src=”https://www.youtube.com/embed/fWqXWDNxWIM?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen] [iframe width=”720″ height=”405″ src=”https://www.youtube.com/embed/vmSfp_fTp7w?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Okrsaj u Cazinu…super teren, super ekipe…

Posted by Sportsko Rekreativni Klub Tvrđava on 5. April 2015

Video koji se mora i poslusati…zvucni efekti, Gradiska – video II

Posted by Sportsko Rekreativni Klub Tvrđava on 22. Oktobar 2014

Atmosfera izmedju borbi, Cazin, 5.4.2015.

Posted by Dzenis Imsirovic on 5. April 2015

Odlazak na teren, operacija "padobran", Osve, 24.8.2014.

Posted by Dzenis Imsirovic on 24. Avgust 2014

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

Više na

Posted by Zenicablog on 14. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno