Zabava

Predstavljamo: Grupa The Ishijas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Predstavljamo: Grupa The Ishijas   nastala je pukom slučajnošću i sticajem okolnosti na date prilike i odgovorom na specifikum života u dijaspori i osvrtom na životne teme i dileme u domovini za koju smo se borili i na kraju zajedno s njom i propali u svakom domenu, te emigrirali u treće zemlje poslije rata
Nastala je 2014 godine i njeni članovi su Mersad (Somer) Hasić vokal i bas gitara, Ekrem (Keme) Bošnjak solo i ritam gitara, Mirsad (Mire) Imamović rif gitara, te Hasudin (Haš)Hodžić bubnjevi i udaraljke.
13059344_10209329577426574_955129557_n
Način djelovanja grupe se ne veže za određene muzičke pravce, mada smo počeli sa progresivnim Fynkom u kojem smo maniru i snimilu naše dvije početne numere Stipu me gatibo i Tviter&Face,te spot na pjesmu Tviter&Face.

Text i muzika: Mersad Somer Hasić
Aranžmani: Somer, Mire, Keme, Damir
Snimano u studiju: „THE ISHIJAS“
Mastering: http://www.ton4u.com
http://www.the-ishijas.comTWITER & FACE

Tematika naših songova se svodi na satirični pristup današnje svakodnevnice, oslikavanje muzičkim i tekstualnim slikama apsurda današnjeg konkavnog ili ako hoćete konveksnog načina života iskrivljenog u svakom pogledu te obojenog modernim načinom komunikacije putem globalnih internetskih mreža kao što su Tviter, Fejsbuk te svu iskrivljenu virtualnu stvarnost ili bolje nerealnost današnjeg bitisanja
Punu laži, obmana, perverzija svih vrsta te surogatan način življenja novih elita i skorojevića inkorporiranih u sve pore života. Tretiramo takođe dijasporu i njen odrođeni način života u odnosu na maticu zemlju u novo nastalim prilikama i situacijam sa komičnim interpretacijama svakodnevnice.
Uostalom o svemu tome govore ove dvije naše snimljene numere. Pravac i dalji planovi djelovanja grupe za ovu godinu idu u istom tematskom i muzičkom opredjeljenju sa završetkom planiranog albuma kojim bi zaokružili kompletnu zacrtanu priču.
S poštovanjem The Ishijas


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno