Biznis

Predstavljamo: DeltaFrost

DeltaFrost tim
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo: DeltaFrost- Kompanija Delta Trade iz Zenice koja se bavi uvozom sjemenki, začina i sirovina za prehrambenu industriju u BiH osnovala je krajem 2015. podružnicu koja se nalazi na istoj adresi kao i navedena kompanija.

Nova kompanija pod nazivom Delta Frost će se baviti preradom i konzerviranjem voća i povrća odnosno zamrzavanjem i njegovim pakiranjem.

“Osnivanjem podružnice planiramo pokrenuti otkup, proizvodnju i izvoz smrznutog voća i povrća iz BiH”, kaže za Akta.ba direktor ove firme Henry Tjahjoko dodajući da će prvo krenuti sa područjem Srednje Bosne.

Navodi da su trenutno u završnoj aktivnosti gradnje hale, nakon čega planiraju instalaciju aparature i strojeva za proizvodnju.

”U toku je i niz edukacija za proizvođače maline, rad na pribavljanju stručnog kadra kao i rad na pripremi proizvodnje”, ističe Tjahjoko.

Sve što proizvedu planiraju izvesti, prvenstveno na EU tržište, a moguće i šire.

Zanimljivo je da se Tjahjoko, nakon 15 godina rada u IBM-u u Amsterdamu, odlučio napustiti isti te pomoći u pokretanju proizvodnje smrznutog voća koje će se raditi sa najsavremenijom tehnologijom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno