Ljudi

Predstavljamo: Armel Mujaković

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo: Armel Mujaković (OKK Čelik) Već smo objavili da je novi šef stručnog štaba OKK Čelik, Armel Mujaković, dosadašnji trener juniorske i kadetske selekcije OKK Čelik, nakon što je, zbog privatnih razloga, odustao je od daljnjeg angažmana u ovom zeničkom A1 ligašu. Nešto o trenerskoj karijeri Mujakovića objavili su na oficijelnoj FB stranici OKK Čelik:

Armel Mujaković je rođen 12.11.1979. godine u Zenici. Trenerski posao započeo je u školi košarke „Kengur” iz Zenice, sa kojom je bio kadetski i juniorski prvak naše zemlje. U 10 godina rada u “Kenguru” trenirao je mnoge talentovane dječake, kao što su: Dino Hodžić, Edin Mujezinović, Harun Porča, Edin Alispahić i još nmogo njih.

Nakon angažovanja u “Kenguru”, Mujaković je 7 godina vodio školu košarke KK „Nets” iz Zenice, sa kojom je 2 godine igrao „A2 Ligu” i sa svojim mladim igračima zauzeo 4. mjesto. Od septembra 2015.godine Čelikova U-18 selekcija, pod vođstvom ovog mladog trenera, suvereno „gazi“ sve pred sobom i zauzima prvo mjesto u Ligi mladih ZE-DO kantona.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja u A1 ligi ostala su još tri kola. Košarkaši Čelika u narednom kolu gostuju kod Brčko Distrikta, zatim su domaćini sarajevskom Bosni Royal, a u zadnjem, 22.kolu gostuju kod trećeplasirane Vogošće. Čelik zauzima peto mjesto na tabeli A1 lige KSBiH sa 30 bodova i skorom 11 pobjeda i osam poraza. Nakon iznenađujućeg poraza u zadnjem kolu u Areni Zenica od sarajevskog Burcha (65:81), Čelik je smanjio svoje šanse za plasman u play off, među četiri prvoplasirane ekipe.

Inače, zenički A1 ligaš je u tekuću sezonu ušao sa podmlađenom ekipom s ciljem stvaranja ekipe za narednih nekoliko godina, kako je rečeno na početku sezone. Na teren se vratio, sa pozicije direktora u klubu, Čelikova legenda Ivan Opačak, kako bi pomogao ekipi i da prenese na mlade igrače borbenost i ljubav prema klubu.

Iz OKK Čelik poželili su novom šefu stručnog štaba „uspješan rad i da ponosno predvodi ovu mladu generaciju Čelikovih košarkaša“. Sretno Armele!

E.Imamović za Zenicablog

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno