Kultura

Predstava „Tri dana“ u Crnoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nagrađivana predstava „Tri dana ili Uspon i pad gospodina B.“ prema tekstu Romana Sikore, u režiji Tanje Miletić-Oručević i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa XXV međunarodnom kulturnom manifestacijom „Zeničko proljeće“ bit će izvedena narednih dana u dva crnogorska grada.

U nedjelju, 12. maja u 20 sati, ova predstava će biti izvedena u Centru za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ Bijelo Polje, a u ponedjeljak, 13. maja u 20 sati će ista predstava biti izvedena u Centru za kulturu Pljevlja.

Prema riječima dramaturginje Nedžme Čizmo: „U ovoj predstavi nastojali smo ispričati priču čovjeka čiji je identitet sveden tek na simboličnu odrednicu u vidu jednog slova, slova „B“. Problem se usložnjava, jer čovjek, i nakon što je odbačen od strane kapitalističkog društva, i dalje svim srcem vjeruje u taj poredak, čak i nakon smrti. Ali Gospodin B. kroz sve svoje nedaće zadržava smiješnu i simpatičnu, u određenoj mjeri inspirirajuću dozu optimizma, kakvu može imati samo čovjek koji je nekada imao sve i osjetio lijepu stranu života.“

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić. Za scenografiju i kostimografiju je bila zadužena Sabina Trnka, a za muziku Husein Oručević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno