Kultura

Predstava „Protekcija“ Narodnog pozorišta Sarajevo na sceni BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava „Protekcija“ prema tekstu Branislava Nušića u režiji Kokana Mladenovića i u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena u utorak, 21. marta u 19.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Reditelj predstave Kokan Mladenović je o predstavi kazao: „Svi problemi koje genijalni Nušić lucidno detektira u svom velikom djelu, ‘Protekciji’, aktualni su i danas. Naš mentalitet pogotovo. Skloni smo korupciji, skloni vezama, skloni tome da negdje uđemo na mala vrata, da nešto obavimo ispod žita, da smislimo milijun načina da nešto napravimo nečasno, u svoju korist. U biti, ništa se nismo promijenili od vremena nastanka ove komedije do dana današnjeg. Uz tragičnu aktualnost, ovo je i komedija koja se duhovito obračunava s devijacijama našeg vremena. Vjerujem da će se publika gromko smijati, ali da će nakon toga ostati neki okus gorčine.“

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima Lepić Redžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić. Dramaturgiju predstave potpisuje Džejna Hodžić. Adaptaciju teksta i pisanje songova potpisuje Milena Bogavac, a scenografiju Marijela Hašimbegović. Kostimografska rješenja uradila je Lejla Hodžić, a kompozitorka predstave je Irena Popović Dragović. Scenski pokret je bio povjeren Amili Terzimehić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]icablog.com
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno