Kultura Zenica

FOTO: Predstavljena knjiga za djecu „Sovin šumski bonton“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u prostorijama Gradske biblioteke Zenica upriličeno predstavljanje knjige za djecu „Sovin šumski bonton“, autorice, Zeničanke, Nisvete Kozlić. Nakon knjige „Leptri, priče o nevidljivim krilima“ koja je inspirisana životom dječaka Ismaila Zulfića, koji je rođen bez ruku, „Sovin šumski bonton“ je druga knjiga autorice Kozlić. Ova knjiga za djecu, kroz savjete mudre Sove poziva i djecu i odrale na odgovorno ponašanje u prirodi, i životu.

O knjizi su govorile autorica Nisveta Kozlić, recenzentica Merima Handanović, ilustratorica Lejla Spahić, na pedagoško-odgojni apekt osvrnula se Emina Sarić-Krajišnik dok je Amra Smriko, ispred Lokalne fondacije Zenica govorila o značaju ove knjige za djecu i za lokalnu zajednicu, a koja je proizašla iz građanske inicijative jedne neformalne, ali društveno odgovorne grupe građana Zenice.

„Sovin šumski bonton“ je jedan dio projekta Neformalne grupe „Mali planinari“. Drugi dio odnosi se na izgradnju sovine šumske učionice na lokalitetu Smetovi, kod izviđačkog doma i adrenalinskog parka.

Umjetničku notu događaju posebno je dao nastup učenika Muzičke škole Zenica te nastup malih planianra, polaznika vrtića „Sindibad“, koji su publici recitovali odlomke iz „Sovinog šumskog bontona“.

Događaja je bio i donatorskog karaktera, a sav prikupljeni novac ide u Fond za podršku novim lokalnim idejama i inicijativama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno