Kultura

Predstava Pozorišta Prijedor petog dana Takmičarskog programa XX festivala bh. drame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Petog dana XX festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. u okviru online Pratećeg programa na Youtube kanalu BNP Zenica u 17 sati, bit će upriličena promocija knjige Almira Bašovića „Kalemi i biljezi“. O knjizi pored autora govore: Nenad Rizvanović, Naser Šečerović i Lamija Milišić. Promociju knjige moderira Merima Handanović.

Peta predstava u okviru Takmičarskog programa će biti izvedena večeras, 16. septembra u 19.30 na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Publika će večeras imati priliku uživati u izvedbi predstave „Nije čovjek ko ne umre“, prema tekstu Velimira Stojanovića, u režiji Marka Misirače i u produkciji Pozorišta Prijedor.

“Prema riječima reditelja Marka Misirače: „Ova predstava je praizvedbu imala u Kamernom teatru 70-ih godina i to je bila kultna predstava Kamernog teatra iz Sarajeva. 1992. godine je rađena ovdje sa jednom sjajnom ekipom glumaca. Sada, u jednoj novoj postavci, ova priča, pored te svoje tragikomične priče o zatočenosti pacijenata, ima obrise ovog vremena, da su ti ljudi koji su nacionalno različiti bili učesnici rata.” U predstavi igraju: Aleksandar Stojković, Dean Batoz, Želimir Rivić, Siniša Vučićević i Mirela Predojević.

Sutra, 17. septembra planirana izvedba predstave „Ništa nas ne smije iznenaditi“ u korpodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS Sarajevo se otkazuje iz tehničkih razloga.
Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno