Kultura

Predstava nagrađena ovacijama na Sterijinom pozorju

Nagrađivana predstava ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” najtrofejnijeg bh. pozorišta, u okviru Sterijinog takmičarskog programa, je igrana  u dva termina, u nedjelju, 29. maja u Novom Sadu.
Publika je ovacijama i dugim aplauzom nagradila obje izvedbe predstave ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Mirjane Karanović. Predstava je u zvaničnoj konkurenciji takmičarskog programa 61. Sterijinog pozorja Novi Sad.
Ova predstava je nedugo poslije premijere nagrađivana u više kategorija, tako je Mirjana Karanović dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, Enes Salković je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, a Tanja Šljivar nagradu za najbolji dramski tekst na XV festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2016. Za izvođenja ove predstave su najavljena i međunarodna gostovanja na festivalima u okviru takmičarskih programa.
”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U predstavi igraju Mirjana Karanović i Enes Salković, a režiju potpisuje Mirjana Karanović. Autorica dramskog teskta je Tanja Šljivar.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem