Kultura

Počele probe za predstavu Za šta biste dali svoj život?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počele probe za predstavu Za šta biste dali svoj život? – East West Centar Sarajevo, pozorište Promena iz Novog Sada, Bosansko narodno pozorište iz Zenice i Újvidéki Színház iz Novog Sada započeli su probe nove predstave “Za šta biste dali svoj život?” autora i reditelja Harisa Pašovića.
U ovoj velikoj regionalnoj koprodukciji igraju mladi glumci: Dušan Vukašinović, Sanela Krsmanović – Bistrivoda, Peđa Marjanović, Lana Delić, Gabor Pongo, Amar Čustović, Mina Pavlica, Mia Simonović, Katarina Bradonjić, Ema Stojanović, Marko Vasiljević, Fedor Đorović, Dražen Pavlović,  Nikola Živanović i Miloš Lazić. Kostimografi su Irma Saje i Vanja Ciraj; scenografi Lada Maglajlić i Vedad Orahovac; a dizajner zvuka Rastko Ilić. Izvršni producent je East West-ov Ismar Hadžiabdić, a pridruženi producenti su Nikola Vukašinović, rukovodilac pozorišta Promena; Hazim Begagić, direktor BNP Zenica i Valentin Vencel, direktor Újvidéki Színház. Probe će se odvijati u Zenici, Novom Sadu i Sarajevu, a premijere u ovim gradovima se predviđaju za kraj juna i početak septembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno