Kultura

Predstava BNP Zenica “Sve to je iz kuće” na “Mostarskom ljetu 2023”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjetioci međunarodne kulturne manifestacije ‘Mostarsko ljeto 2023’ imali su priliku uživati u predstavi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ‘Sve to je iz kuće’ autorice Emine Omerović, u režiji Ajle Bešić. Predstava je odigrana na maloj sceni (studio 64) Narodnog pozorišta Mostar.

U punom ‘Studiju 64’ Narodnog pozorišta u Mostaru odigrana je nagrađivana predstava ‘Sve je to iz kuće’ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Adna Kaknjo, Anđela Ilić i Adem Smailhodžić.

“Predstava je premijerno izvedena u mjesecu maju na Festivalu bh. drame Zenica kojeg organizuje Bosansko narodno pozorište Zenica, gdje je osvojila i nagrade. Apsolutno je aktuelne tematike. Govori o odgoju u nepotpunoj porodici, u smislu nedostatka jednog roditelja, o problemima koji se danas događaju, depresijama, o mladim ljudima koji prolaze kroz vršnjačko nasilje, školskim, porodičnim problemima itd.

Tužno je što je aktuelna takva tema. Smatram da je porijeklo svih nedaća, nažalost, iz kuće, a i dobrih stvari je, također, iz kuće, samo sve zavisi do odgoja, načina i pristupa djetetu. Drago nam je što smo upravo sa ovom predstavom u Mostaru. Mi imamo divnu saradnju. Igrali smo, ne samo u Narodnom pozorištu, nego i u svim drugim prostorima koji scenski daju tu mogućnost igre u Mostaru. Shodno tome baš smo ponosni i sretni što smo večeras tu”, zaključila je glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Adna Kaknjo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno