Zenica

Predškolske sportske igre

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predškolske sportske igre- U okviru proslave „Dječije nedjelje“, danas je na Atletskom stadionu prezentovan projekat „Predškolske sportske igre“, kojim se akcentuje važnost tjelesne kulture i sportskog duha u predškolskom uzrastu. Svakodnevnim treninzima, maksimalnim angažovanjem djece, jačajući njihov mišićni tonus, usavršavajući koordinaciju pokreta, razvijajući takmičarski duh, došli smo i do takmičarskog dijela planiranog na Atletskom stadionu.

Koordinator projekta je odgajateljica Slobodanka Mileusnić, a u realizaciji istoga učestvovali su zaposlenici i djeca srednjih, starijih i školskih grupa svih sedam vrtića Ustanove: ”Sead Škrgo”, ”Pinokio”, Radost”, Pčelica”, ”Dunja”, ”Poletarac” i ”Lipa”.

Direktorica Ustanove Jasmina Gasal obratila se prisutnima te, između ostalog, poručila:

Ovom prilikom, zahvaljujemo se direktoru JP Upravljanje i održavanje sportskih objekata, gospodinu Feđi Jovanoviću, poslovođi, gospodinu Zdenku Mileusniću, svim sportskim djelatnicima koji su svojim prisustvom na Atletskom stadionu, podržali najmlađe sugrađane, a posebno Elviru Krehmiću, selektoru atletske reprezentacije BiH i Mesudu Pezeru, zeničkom bh. olimpijcu u bacanju kugle, kao i roditeljima koji su u svojstvu prevoznika, logističara i gledatelja podržali svoju djecu ali i sve zaposlenike JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Djeca Ustanove danas su se na Atletskom stadionu okušala u više disciplina: trčanje na 30 m, poligoni sa preprekama, skok u dalj i bacanje koplja za djecu predškolskog uzrasta.

I najvažnije od svega, uživajući u svim sportskim aktivnostima, svako dijete se danas vratilo kao pobjednik.

zenickivrtici.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno