Politika

Predsjedavajući Husetić, u ime gradonačelnika Kasumovića, prisustvovao 6. Generalnoj skupštini Unije gradova TDBB u Turskoj

Podijeli ovu vijest:

Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, boravio je proteklog vikenda u ime gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na šestoj Generalnoj skupštini Unije gradova TDBB u Turskoj.

Inače, ova Unija okuplja gradove i općine iz 27 država, te realizuje brojne projekte podrške lokalnim zajednicama iz Bosne i Hercegovine.

Na Generalnoj skupštini prisustvovalo je više od 500 delegata iz 22 države, kao i predstavinici općina iz Bosne i Hercegovine među kojima su bili načelnici općina Novi Grad Sarajevo, Travnik, Ključ, Jajce, Olovo, Jablanica, Doboj Istok, te predstavnici Grada Zenica i općine Vareš.

PROČITAJTE I:   Donesena odluka: Nemila dobija priključak na koridor Vc

Generalnoj skupštini prisustvovao je i prigodnim riječima se obratio Recep Tayip Erdogan, predsjednik Republike Turske, kao i Mustafa Sentop, predsjednik Parlamenta Turske.

“Bila mi je izuzetna čast prisustvovati Generalnoj skupštini na kojoj je bilo prisutno više od 500 delegata, sa kojima sam razgovarao o aktuelnim zbivanjima u našoj zemlji, ali i svijetu. Posebno sam bio ponosan da su se za grad Zenicu, ali i gradonačelnika Fuada Kasumovića, zanimali brojni prisutni delagati iz zemalja regiona i svijeta, a koji su me zadužili i da ga lično pozdravim te prenesem poruke podrške za sve ono što radi”, poručio je predsjedavajući Husetić.

PROČITAJTE I:   Znate li šta su kompenzacijske liste i zašto se političari bore da budu na njima

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010