Politika

Predizborni skupovi Fuada Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predizborni skupovi Fuada Kasumovića- Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović održao je večeras u Klopču prvi od četiri regionalna predizborna skupa. Veliki broj građana pratio je izlaganje budućeg gradonačelnika Zenice koji je u nadahnutom govoru, pokazao da ima sve ono što njegov jedini protukandidat nema – ideju, viziju, hrabrost, odličnost, samostalnost.

“Nisam izbjeglica kako su vam oni sinoć ovdje, pojačani Mujketom o meni govorili. Ja sam Zlatni liljan, odbranio sam svoj grad i narod. Nisam se krio kao oni koji se busaju da su gazije, a imaju par mjeseci straže na punktu. Ne smatram potrebnim da se hvalim svojim odlikovanjem jer sam se u odbranu BiH uključio dobrovoljno. Fuad Kasumović nikad nije mijenjao ni fes ni dres. Iskren sam i moje je bilo da se ponudim građanima Zenice jer nisam mogao gledati šta vam rade oni koji se zaklinju da su čuvari bošnjaštva. Imam plan i program za izlazak Zenice iz krize, otvaranje novih radnih mjesta i upošljavanje omladine, rješavanje pitanja problema sporta”, rekao je između ostalog Kasumović.

U više navrata prekidan aplauzima prisutnih koji su skandirali njegovo ime, Kasumović je ponovio kako će primorati gradsku administraciju da bolje radi svoj posao u korist građana. “Prvo ću ugasiti tu ZEDU javno preduzeće u kojem radi i taj mali Naidin. Njih je tamo 13 uposleno, uglavnom rodbine, pojedu godišnje stotine hiljada budžetskih sredstava, a ništa ne doprinesu razvoju grada čemu bi trebali služiti.

Naprotiv, oni naprave duga od preko 200.000 KM za godinu dana. I onda se busaju kako imaju ekonomskog stručnjaka, valjda tog čovjeka koji nikada nije upravljao sa dvije ovce, a sada mu žele dati na upravljanje 120.000 uglavnom gladnih stanovnika. Ja se nadam da ćete kazniti tu njihovu bahatost”, poručio je Kasumović. Svako naselje, pa i Klopče i druga naselja iz ovog sliva, imat će kvalitetnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, odličan put, rasvjetu i besplatan internet. Većinu ovoga danas, odnosno posljednjih 20 godina nemaju stanovnici Peplara.

U ovom naselju vrijeme je stalo. Vladajuća garnitura očito želi da raseli ovo stanovništvo koje nema ni TV program. Do sela se dolazi teško prohodnim, makadamskim putem. “Bit ćete prioritet moga djelovanja jer ovo što vidim je strašno i vidim da vi proživljavate agoniju. Put, poticaji u poljoprivredi, , internet, rasjeta, kanalizacija, to je ono što vam obećavam da ćete imati”, poručio je Fuad Kasumović nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice. On je dodao, kako je tuga zbog nevjerovatno teških uslova života u Pepelarima pomutila raspoloženje izazvano sjajnom atmosferom na skupu u Klopču.

Večeras (ponedjeljak) Fuad Kasumović će održati svoj drugi regionalni predizborni skup i to u naselju Arnauti – Borovi sa početkom u 19 sati. Prisutne će zabavljati Mirza Šut.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno