Zenica

Predavanje o borbi protiv šećerne bolesti

Predavanje o šećernoj bolesti
Predavanje o šećernoj bolesti
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predavanje o borbi protiv šećerne bolesti – Održano je dvosatno edukativno predavanje dr. sci. prim. dr. Larise Gavran, specijaliste porodične i opće medicine, u organizaciji Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti “Zenica”.

Uz pomoć farmaceutske kuće NOVO NORDISK PHARMA u sklopu projekta “Poboljšanje kontrole dijabetesa, prevencija komplikacija od dijabetesa u gradu Zenica” prisutni su mogli čuti vrijedne savjete, ali i razmijeniti iskustva.

Nakon predavanja svim prisutnima su izmjereni tromjesečni šećeri, te kontrolisana težina, visina i obim struka. Ovo je samo jedan u nizu projekata našeg udruženja, jer smatramo da je bolje djelovati preventivno nego liječiti posljedice dijabetesa kod oboljelih.

Komplikacije odnose mnogo novca u liječenju pacijenata, a ovim putem želimo pomoći zdravstvenom sektoru da napravi uštede, ali i pomogne dijabetičarima u njihovim pravima, kao što su trakice za mjerenje šećera za sve pacijente, te bolja i kontinuirana edukacija, jer je ona osnovni dio prevencije – kazao nam je Haris Delić, sekretar udruženja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno