Kultura

Pred punim gledalištem premijerno odigrana predstava „Moram ti nešto reći“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utorak, 18. juna u 19 sati, na Podrumskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, premijerno je odigrana predstava „Moram ti nešto reći“. Riječ je o autorskom tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, režiju potpisuje Selma Ćosić, a predstava je rađena u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Prema riječima Selme Ćosić: „Priča prati tinejdžerku Milu, koja zbog jedne online šale postaje predmet maltretiranja i zlostavljanja, a sve to ode veoma daleko. Pored toga, u isto vrijeme pratimo grupu tinejdžera koji su spremni ugroziti svoje zdravlje da bi dobili pratioce. Sam koncept projekta je veoma zanimljiv. Radi se o tome da je predstava postavljena kao jedna velika rekonstrukcija događaja, gdje svaki lik priča priču iz sopstvene vizure. Tako dobijamo više strana priče, kao i više rekonstrukcija događaja, od Milinog djetinjstva pa sve do ključnog momenta kada se dešava nemili događaj.“

U predstavi igraju polaznici Dječije, omladinske i lutkarske scene: Ema Duraković, Sara Džanić, Osman Efendić, Evhad Sivac, Armen Hodžić, Mak Nizamić, Džena Hasanica, Ella Kokić, Uma Nizamić, Dea Kalinić, Lajla Šarić, Asja Kokić, Maida Oruč, Anida Nezić, Iman Muslić, Daanin Jusić, Muhamed Jusić, Nejla Vehabović, Inda Softić, Zana Mašić, Alina Deronjić, Selina Okanović i Melika Drino. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Selma Ćosić, a za koreografiju su zadužene Maida Oruč, Asja Kokić i Ella Kokić.

Reprizne izvedbe predstave „Moram ti nešto reći“ su zakazane za srijedu, četvrtak i petak, 19., 20. i 21. juni u 19 sati na Podrumskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno