Sudske klupe

Pravosnažna presuda Latifu Piljugu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravomoćnom presudom Piljug Latif oglašen je krivim zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od  6 (šest) mjeseci.
Podsjećamo, osuđeni je tokom 2010. godine u Zenici, kao odgovorna osoba, u svojstvu direktora privrednog društva „INOPROREZ“ d.o.o. Kakanj, u namjeri da onemogući ostvarivanje potraživanja bivšeg uposlenika tog privrednog društva Odobašić Husnije podnio prijedlog za pokretanje likvidacionog postupka ovom sudu, iako je znao da je Odobašić Husnija podigao tri tužbe protiv privrednog društva „INOPROREZ“ d.o.o. Kakanj pred Općinskim sudom u Kaknju prije pokretanja postupka likvidacije. O tome je svjesno propustio obavijestiti likvidatora Sunulahpašić Asima, zbog čega ta potraživanja nisu evidentirana u likvidacionom postupku, niti su predočena likvidacionom sudiji prilikom donošenja rješenja o okončanju likvdacionog postupka od 09.12.2010. godine, na koji način je teže povrijeđeno pravo oštećenog Odobašić Husnije u vidu neučestvovanja u likvidacionom postupku.
Oštećeni je sa imovinsko pravnim zahtjevom upućen na parnični postupak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno