Sudske klupe

Pravosnažna presuda: Bivši bh. rukometni reprezentativac Emir Šahinović osuđen na tri godine zatvora zbog iznude

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i poznato ime na rukometnim terenima, Emir Šahinović Bubi, osuđen je krajem prošle godine pravosnažno drugostepenom presudom Kantonalnog suda Zenica na tri godine zatvora, potvrđeno je Zenicablogu u pravosudnim institucijama ZDK.

Podsjećamo, Šahinović je ranije optužen od strane Tužilaštva ZDK za ucjenu udate žene sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi.

Optužnicu protiv zbog ucjene A.S. je potvrdio Općinski sud, da bi nakon provedenog suđenja Šahinović bio osuđen 9. maja prošle godine na tri godine zatvora.

Prema optužnici, u januaru 2019. godine Šahinović je zaprijetio A.S. da će njenom mužu J.S. otkriti da su u ljubavnoj vezi i da će sve dokaze objaviti na društvenim mrežama.

Od nje je pritom zatražio da mu isplati 65.000 KM i pokušao je sa ljubavnicom zaključiti ugovor o zajmu, iako svjestan da joj nije pozajmio novac.

Na ovaj način Šahinović je želio pribaviti protivpravnu korist, a što je oštećena S.A. shvatila kao prijetnju i zaključila je navedeni ugovor.

U ugovoru je on njoj kao zajmodavac pozajmio 65.000 KM, a koje će ona, kao zajmoprimac, njemu vraćati bez pripadajuće kamate, u dogovorenim mjesečnim ratama, sve do 5. januara 2028. godine.

– Bio je svjestan da joj nije pozajmio novac, već da je na taj način ucjenjuje s ciljem da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, a što je oštećena A. S. shvatila kao prijetnju koja će škoditi njenoj časti i ugledu – navodi se u optužnici.

Ona je, iz straha da će njen ljubavnik ostvariti svoje prijetnje, sa Šahinovićem 24. januara 2019. godine kod notara Ž. A. u Zenici izvršila ovjeru svojih potpisa na ugovoru.

Šahinović je rukometnu karijeru završio 2018. godine. Nastupao je za brojne klubove u BiH i inostranstvu, a među njima s Čelik, Bosna, Konjuh, Al Sadd, Prato i mnogi drugi… Emir Šahinović Bubi se iz rukometa povukao 2018. godine.

Prema podacima koje smo dobili na upit iz Tužilaštva ZDK, Kantonalni sud Zenica je odbio žalbu advokata optuženog Šahinovića na prvostepenu presudu kao neosnovane, te ga oglasilo krivim za krivično djelo ucjene iz člana 296. stav 1. KZ F BIH.

Također, presudom je poništen Ugovor o zajmu zaključen 23.01.2019., između Šahinovića i A. S., koji je bio ovjeren kod notara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno