Zenica

Pravni fakultet Zenica: Počela Pravna klinika “Vještine zastupanja u krivičnom postupku”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru JUST ED projekta kojeg Pravni fakultet implementira u saradnji sa Nacionalnim centrom za državne sudove, prošle sedmice je započela sa izvođenjem Pravna klinika “Vještine zastupanja u krivičnom postupku” (Student Law Practicum Clinic) za studente III godine studija.

Tim predavača na Pravnoj klinici čine prof. dr. sc. Nezir Pivić, Minka Kreho, sutkinja i predsjednica krivičnog odjeljenja Suda BiH, Ahmed Mešić, tužitelj Tužilaštva BiH, Lejla Čović, advokatica iz Sarajeva i mr. iur. Lejla Zilić-Čurić, viša asistentica na Pravnom fakultetu Zenica.

U okviru Pravne klinike, kroz 15 modula, studenti će imati priliku da usvajaju znanja i vještine iz oblasti krivičnog postupka. Prva dva modula na temu “Implicitne predrasude” i “Temelji pravde i načela etike”, prošle sedmice je održala naša viša asistentica mr. iur. Lejla Zilić-Čurić.

Na kraju SLP klinike studenti/ce će, uz učešće nastavnog tima, izvesti simulaciju suđenja u krivičnom postupku na temelju hipotetičkog slučaja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno