Zenica

Pravni fakultet UNZE opet među najboljima!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je od 15.- 20. marta 2022. godine bio domaćin 14 timova iz  Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine koji su se u Zenici pripremali za svjetsko takmičenje iz međunarodne trgovačke arbitraže Vis Moot koje će se održati u Beču. Goste su dočekali dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prof.dr. Larisa Velić, gospodin Ryan Miller iz Ambasade SAD i gospođica Shamiram Lazar iz CLDP-a.

Sedmica je započela sa treningom koje su vodili prof. dr. Zlatan Meškić (Prince Sultan University), prof. Helmut Ruessman (Saarland University), Arne Fuchs, Nevena Jevremović (Udruženje Arbitri), Fahira Brodlija (GIZ i International University of Sarajevo) i Amina Hasanović (Pravni fakultet Univerziteta u Zenici). Nakon treninga, 18. marta održana je velika konferencija na temu “The Intersection of International Arbitration and Sustainable Development” (Međunarodna arbitraža i održivi razvoj) u hotelu Evropa u Sarajevu na kojoj su učešće uzeli brojni eksperti iz oblasti investicijske i trgovačke arbitraže.

Sedmica je završena pripremnim takmičenjem Zenica Vis Pre-Moot 2022 koji je održan uživo u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a učestvovalo je ukupno 14 timova iz Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. Prvo mjesto je zauzeo Univerzitet u Prištini, drugo mjesto Univerzitet u Saarland-u, a tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici sa takmičarkama Zerinom Spahić, Eminom Hrnjić, Nirvanom Jašarević i trenericama ass. Aminom Hasanović i Medinom Šehić je zauzeo treće mjesto.

Partneri Pravnog fakulteta u Zenici u organizaciji navedenih događaja bili su: CLDP (Program američke vlade za razvoj trgovačkog prava), Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Američka trgovačka komora u BiH, Udruženje Arbitri, GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju), ELSA Zenica i kompanija Eastern Mininig d.o.o.

Tekst i foto: Derviša Fetić, stručni saradnik za informisanje UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno