fbpx
Biznis

Pravni fakultet UNZE domaćin međunarodne konferencije iz arbitražnog prava, dan kasnije Vis moot pripremno takmičenje

Pravni fakultet UNZE domaćin međunarodne konferencije iz arbitražnog prava, dan kasnije Vis moot pripremno takmičenje – Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Arbitražni sud pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovini organizuju međunarodnu konferenciju iz arbitražnog prava na temu: „Arbitraža u BiH – domaća i komparativna iskustva“, u petak, 15. februara, Cilj konferencije je promocija domaće arbitraže i Arbitražnog suda pri Vanjsko-trgovinskoj komori BiH, te naučna i stručna rasprava o aktuelnim temama iz oblasti arbitraže.

Izlagači konferencije su eminentni stručnjaci iz Njemačke, Švicarske i BiH, a široki vremenski prostor za diskusiju omogućava učešće i svima prisutnima, a biće održana na Pravnom fakultetu Univerziteta Zenica. Kako je najavljeno u agendi događaja, na skupu će govoriti  čelni ljudi Vanjskotrgovinske komore BiH, Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Arbitražnog suda BiH, a predavači će biti i prof.dr. Bungenberg (Europa-Institut, Univerzitet Saarland), dr. Gabriel Simon LL.M (Gabriel Arbitration, Zürich), Nevena Tomič Lučić (Karanović & Partners), doc.dr. Almir Gagula (advokatska kancelarija Gagula, Pravni fakultet Zenica), Indir Osmić (CMS), te Ilma Kasumagić (Wolf Theiss).

U subotu 16. februara na Pravnom fakultetu biće održano pripremno takmičenje za predstojeće Vis moot natjecanje timova pravnih fakulteta iz cijelog svijeta. U Zenicu dolaze timovi iz Zagreba, Skoplja, Saarlanda, Tuzle, Mostara i Sarajeva, a stručnjaci s konferencije će im arbitrirati u njihovom takmičenju. Podjećamo, zenički Pravni fakultet se u više navrata plasirao u sam svjetski vrh u Vis moot takmičenju timova pravnih fakulteta sa svih kontinenata.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem