Naše

Pranje ulica: je li baš mora u podne?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sugrađanin N.I. je danas Žutoj minuti uputio nekoliko fotografija pranja Titove ulice u strogom centru grada. Naš sugrađanin se pita je li nadležno komunalno preduzeće izabrali pravi trenutak za osvježavanje ulica, te mora li se pranje ulica (i gradđana) obavljati na najfrekventnijim mjestima baš u podne. 

Ne toliko davno pitali smo drugu stvar odgovorne u Albi – ko i na koji način određuje prioritete za pranje gradskih ulica, s obzirom na učestale upite građana kako se komunalci sa šmrkovima pojavljuju često u određenim ulicama, dok ih u drugim, pa i susjednim, nije bilo godinama. 

Odgovoreno nam je uopćeno da postoje “redovi prioriteta” i da ih određuje općina (sada Gradska uprava), a ne komunalno preduzeće. Slično je i sa čišćenjem snijega. Zašto “perači” nisu došli u neke gradske ulice po nekoliko godina, a u nekima su svakih nekoliko sedmica, ostaje da sami odgonetnete. Neke od “teorija FB komentatora” su da u tim ulicama žive “VIP osobe”, što nikada nije dokazano.

Ipak, složićemo se da bi više reda, ali i obzira prema šetačima trebalo biti. Današnje “umivanje” centra nas je podsjetilo na redovne odluke preduzeća zaduženih za obilježavanje horizontalne signalizacije na ulicama da to čine od 15 do 17 sati, u vrijeme saobraćajnih špica. Malo više promišljanja o adekvatnim terminima sigurno ne bi bilo naodmet, tim prije što ovakve scene i nisu baš svakodnevne na našim ulicama. 

pranjeal03



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno