Naše

Pismo majke o radu Dječijeg dispanzera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani, ovim putem Vam se obraćam sa nadom da ćemo bar na ovaj način uspjeti riješiti problem koji već duži niž godina postoji u Dječijem dispanzeru Zenica, a koji se odnosi na usluge koje pojedino medicinsko osoblje pruža,odnosno ne pruža.
Već određeni vremenski period praksa medicinskih sestara je takva da sebi uzimaju za pravo da vam onemoguće, zabrane ili ako su dobre volje omoguće da izaberete koji pedijatar će da pregleda vaše dijete. Također, ono što najviše meni kao roditelju smeta jest trenutna praksa u Dječijem dispanzeru Zenica:
– ukoliko nazovete ovu službu da provjerite koji od dr.ordinira,dobit ćete sljedeća pitanja: “A koji dr. Vam treba?” Tada morate da nabrajate dr.koji su vam potrebni i odgovor će biti sa da ili ne. Ukoliko pitate za određenu dr.koja nije u smjeni,nećete dobiti informaciju ko jeste.
– ukoliko nemate sreće,pa niste pogodili da li pedijatar djeteta radi,vrlo često dobit ćete odgovor: “Rade dvije/jedna dežurna pedijatrica.Ukoliko Vam je potrebno,dovedite dijete na pregled.”
( Možda drugi put ćemo postaviti pitanje kvalitete i kontrole rada pojedinih pedijatara.)

– Gore navedeno će iole pomoći u odluci da odvedem svoje dijete na pregled,ali trenutna praksa da se med.sestre ne javljaju na telefon da bi dale potrebne informacije je zaista zastrašujuća,s obzirom da sjede u sobi prijema knjižica i pričaju a telefon zvoni,zvoni,zvoni…
Molim Vas da reagujete, postavite ova pitanja nadležnim, objavite ovaj email u javnosti jer ipak su u pitanju naša djeca.
Srdačan pozdrav, Dž. I. zabrinuti roditelj!!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno