Košarka

Poznato kada Jonquel Jones stiže u Australiju i priključuje se reprezentaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Sjedinjenih Američkih Država sinoć su stigle dobre vijesti za selektora naše ženske košarkaške reprezentacije Gorana Loju.

Naime, bh. reprezentacija će za nekoliko dana odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Australiji, a prvi protivnik naše selekcije će biti ekipa Portorika.

Bh. košarkašice se već nekoliko dana nalaze u Sydneyju gdje se punom parom spremaju za nastup na Mundobasketu, a nekoliko dana pred okršaj protiv Portorika stigle su odlične vijesti za naš tim.

Poznato je da naša najbolja košarkašica Jonquel Jones još uvijek nije doputovala u Australiju i priključila se ekipi jer je imala obaveze u WNBA ligi.

Jones je sa svojim klubom Connecticut Sunom igrala u finalu ove lige protiv Las Vegas Acesa, ali je na kraju tim iz Las Vegasa slavio u ovoj seriji sa 3:1 i uspio da dođe do titule.

Iako je Jonesov tim pretrpio poraz to je sigurno obradovalo Loju i njegove pomoćnike jer to znači da će naša najbolja košarkašica uskoro da se priključi ekipi i sada će maksimalno biti fokusirana samo na SP.

Bilo je upitno da li će Jones biti u ekipi već za prvo kolo i okršaj protiv Portorika jer je postojala mogućnost da se serija finala produži što bi itekako pogodilo našu reprezentaciju, ali na sreću to se nije desilo.

Prema svemu sudeći Jones će biti u ekipi već za okršaj protiv Portorika koji nas očekuje u noći sa srijede na četvrtak u 2:30 sati po našem vremenu.

Iz Košarkaškog saveza naše zemlje potvrdili su jutros da se dolazak Jonesa očekuje za dva dana pred susret protiv Portorika, ali da će ona kako stvari stoje biti u rosteru za ovu utakmicu što će biti od velikog značaja za Zmajice.

Što se tiče ostalog rasporeda grupne faze u petak ujutro u 6 i 30 igramo protiv Kine, dok je u subotu od 10 sati na rasporedu meč protiv Južne Koreje. Nakon toga ide dan pauze pa mečevi protiv Belgije i SAD-a.

Prve četiri reprezentacije u grupi izborit će plasman u nokaut fazu.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno