Ostali sportovi

Poznati protivnici Amela Tuke u finalu – Paklena konkurencija u borbi za zlato: Evo kada ga možete gledati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznati protivnici Amela Tuke u finalu – Paklena konkurencija u borbi za zlato: Evo kada ga možete gledati – Amel Tuka sutra (utorak) u 21.10 sati (22.10 sati po lokalnom) u Dohi trči finalnu utrku na 800 metara na Svjetskom prvenstvu, a prenos možete pratiti na kanalu Arena sport 4.

Naš najbolji atletičar je u nedjelju navečer obradovao Bosna i Hercegovinu sjajnim nastupom u svojoj polufinalnoj utrci, u kojoj je ubjedljivo osvojio prvo mjesto i plasirao se u još jedno finale.

Tuka je pobijedio u vremenu 1:45.63 i zajedno sa Amerikancem Bryceom Hoppelem u trećoj polufinalnoj grupi na osnovu rezultata plasirali se u finale.

Poznata su i imena preostalih šest atletičara koji će u utorak trčati zajasno u konkurenciji sa Tukom i Hoppelom. To su: Adrian Ben iz Španije, Donovan Brazier iz Amerike, Wesley Vasquez iz Portorika, Ferguson Rotich iz Kenije, Marco Arop iz Kanade i još jedan Amerikanac Clayton Murphy.

Najbolji rezultat od svih atletičara u finalu ima upravo naš Amel Tuka, kojem je lični rekord 1:42.51. Iza njega su Rotich sa tri stotinke slabijim vremenom (1:42:54) i Braizer (1:42.70).

U ovoj godini najbolje vrijeme od osmorke imaju upravo Rotich i Braizer, dok Tuka sa 1:43.62. Naš atletičar je ovo vrijeme ostvario u Monacu u utrci Dijamantske lige sredinom jula ove godine. U odnosu na ostale atletičare Tuka ima treće vrijeme. 

“Cilj nam je doći do finala i biti među osam najboljih na svijetu. Finale je priča za sebe, trener i ja moramo ozbiljno pričati o strategiji”, rekao je Tuka uoči polaska u Dohu. čime je svoj cilj već ostvario.

Tuka je 2015. godine u Pekingu, također u utrci na Svjetskom prvenstvu, Bosni i Hercegovini donio bronzanu medalju osvajanjem trećeg mjesta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno