Ostali sportovi

FOTO: Zapažen nastup zeničkih šahista na turniru u Tuzli – Dino Marković najuspješniji omladinac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zapažen nastup zeničkih šahista na turniru u Tuzli – Dino Marković najuspješniji omladinac – U Tuzli je protekle nedjelje, 29.9.2019.godine održan šesti po redu memorijalni šahovski turnir „Sjećanje na Hamzu Mujića“. Turnir se igrao u motelu „Rudar“ u Tuzli i okupio je 120 šahista iz Australije, Kanade, Hrvatske, Danske, Srbije, Švicarske i BiH, među kojima je bilo 17 šahista sa FIDE titulama, pet velemajstora (GM), dva Internacionalna majstora (IM), devet FIDE majstora (FM) i jedan CM.

Organizatori su bili porodica Hamze Mujića i ŠK „Inzio – Tušanj“, Tuzla.

Poslije devet odigranih kola najuspješniji je bio velemajstor iz Srbije Miodrag R Savić sa osvojenih 7,5 poena. Pobjedniku je pripala novčana nagrada i pehar u trajno vlasništvo.

Najuspješniji omladinac do 20 godina je Zeničanin Dino Marković koji je dobio pehar u trajno vlasništvo

Iz Zenice je nastupilo šest šahista, a najuspješniji su bili Goran Trkulja (7,0 poena) i Dino Marković, najuspješniji omladinac do 20 godina, koji je dobio peharu trajno vlasništvo. Faris Čunjalo je osvojio 6,5 poena, Nermin Šestić 5,5, Halid Bajramović pet i Hajrudin Kustura četiri poena.

Turnir je odigran po Švicarskom sistemu takmičenja, 9 kola, FIDE varijanta, sa tempom igre 7 minuta po igraču uz dodatak od 3 sekunde za svaki odigrani potez.  Turnir će se rejtingovati za FIDE blitz rejting listu.

Nagradni fond iznosio je 1.000 KM i podjeljen je na deset prvoplasiranih šahista.

Glavni sudija bio je IA Boris Budimir, a sudije FA Šefko Hamzić i Hazim Habibović.

E.Imamović

Foto J.Omerašević/S.Musić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno