Info

Poziv za sastanak sa Udruženjem privatnih predškolskih ustanova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv za sastanak sa Udruženjem privatnih predškolskih ustanova – Udruženje Privatnih predškolskih ustanova Zeničko-dobojskog kantona, uputilo je na adrese svih političkih stranaka i njihovih predstavnika u zakonodavnim tijelima i izvršnoj vlasti poziv za sastanak, čija tema razgovora je jedno od najvažnijih pitanja u odgojno-obrazovnom procesu, a to je pitanje standardizacije predškolskog odgoja i obrazovanja u skladu sa evropskim praksama i modalitetima.

Segment predškolskog odgoja i obrazovanja je područje u kojem postoji ogroman potencijal za uspostavljanje boljih uvjeta, ali zastarjele zakonske odredbe koje regulišu ovu oblast, počev od Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ZDK, koji je donesen 2010. godine, kada na tržištu gotovo da nije ni bilo privatnih obdaništa, pa preko svih drugih podzakonskih akata, nameću kao nužnost, redefiniranje propisa  i uspostavljanje zdrave platforme koja će omogućiti potrebne promjene u procesima iz ove oblasti. S obzirom da je na području Zeničko-dobojskog kantona aktuelna izrada novog zakona iz ove oblasti, Udruženje privatnih predškolskih ustanova, ovim putem otvoreno poziva predstavnike političkih stranaka, kako bi se aktualne političke strukture koje učestvuju u kreiranju zakonodavnih okvira upoznale sa problematikom sa kojom se suočavaju privatne predškolske ustanove.

Budući da je riječ o izuzetno značajnom segmentu odgojno obrazovnog procesa, smatramo nužnim  upoznati i najširu javnost sa problemima sa kojima se ove ustanove susreću, kako bi se zajedničkim snagama i u saradnji sa lokalnom zajednicom, iznašli najbolji modaliteti za njihovo rješavanje u najboljem interesu djece.

Koristimo priliku da na sastanak pozovemo i predstavnike Vijeća roditelja predškolskih ustanova, kao i sve druge aktere koji smatraju da na bilo koji način mogu doprinijeti poboljšanju i unapređenju uvjeta rada u segmentu predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sastanak je zakazan za četvrtak, 21.11.2019. godine, sa početkom u 18 sati, u hotelu Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno