Info

Delegacija Vlade ZDK posjetila Općinu Žepče

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade ZDK posjetila Općinu Žepče – Visoka delegacija Zeničko-dobojskog kantona koju su predvodili premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić boravila je danas u službenoj posjeti Općini Žepče, gdje je sa načelnikom Matom Zovkom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Muhamedom Jusufovićem i saradnicima, razgovarala o saradnji dva nivoa vlasti i projektima koji se realizuju na području ove općine.

“Članove Vlade i Skupštine smo upoznali sa hronologijom svih događaja na području općine Žepče, a potom i rješavanju nagomilanih problema. Meni je drago da su svi ti problemi iza nas te da imamo vrlo dobru saradnju sa institucijama Zeničko-dobojskog kantona”, kazao je načelnik Zovko.

Teme razgovora bile su izgradnja nove osnovne škole, koju finansira Općina Žepče uz pomoć Vlade ZDK i Republike Hrvatske, sanacija klizišta u MZ Željezno Polje, pitanje oslobađanja troškova pretvorbe zemljišta za 60 kuća koje su izgrađene za stradalnike poplava, izgradnja poslovnih zona i jačanje konkurentnosti privrede te brojna druga pitanja u interesu za lokalnu zajednicu i kanton.

“Nakon Olova i Vareša, Žepče je treća općina koju smo posjetili u punom sastavu. Vlada je u proteklih sedam mjeseci, otkako je imenovana, vodila računa o svim općinama u ZDK, među kojime je i Žepče, jer težimo ravnomjernom razvoju ZDK-a. U novom budžetu ćemo planirati sredstva za započete projekte, jer u općinama postoji veliki broj projekata koje treba finalizirati”, kazao je premijer Ganić, izrazivši zahvalnost općini Žepče što je pokrenula projekt izgradnje nove škole te što na taj način pomaže da se osiguraju bolji uslovi i kvalitetnije obrazovanje u ZDK.

Članovi Vlade posjetili su i Katolički školski centar “Don Bosco” u Žepču, koji je izgrađen uz pomoć Vlade Republike Hrvatske.

Potom su premijer Ganić, načelnik Zovko i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Azra Šabanović svečano pustili u promet novoizgrađenu dionicu lokalnog puta Gornji Vitlaci – Brijeg, koju su sa 60.000 KM zajedno finansirali Vlada ZDK i Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice.

Pres služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno