Biznis

Poziv za prijavu nezaposlenih mladih i žena na učešće u projektu “Stručno osposobljavanje i zapošljavanje u tekstilnoj industriji”

Poziv za prijavu nezaposlenih mladih i žena na učešće u projektu “Stručno osposobljavanje i zapošljavanje u tekstilnoj industriji”- Udruženje poslodavaca FBiH će početkom maja mjeseca 2021. godine započeti projekat „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje nezaposlenih mladih i žena u tekstilnoj industriji” s ciljem stručnog osposobljavanja 40 polaznika za zanimanje krojač/šivač i montažer u proizvodnji obuće.

Kompanije u kojima će se vršiti obuka s mogućnošću zapošljavanja su Makama d.o.o. Bugojno, Positive group d.o.o. Bugojno i Tex Team d.o.o. Visoko.

Kompanije Makama d.o.o. i Positive group d.o.o. iz Bugojna će vršiti obuke po deset krojača/šivača i deset montažera obuće u proizvodnji obuće, dok će kompanija Tex Team d.o.o. iz Visokog vršiti obuku 20 krojača/šivača.

Polaznicima će prije same praktične obuke u trajanju od tri mjeseca biti omogućena i teoretska nastava u trajanju od 15 dana. Teoretska nastava će biti organizovana online putem Zoom aplikacije.

Polaznicima će tokom obuke biti osigurani troškovi prevoza, obavezno osiguranje i ishrana.

Prijave su mogu vršiti putem e-maila [email protected] ili telefona 033/552 460.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem