Info

Poziv naturalizovanim državljanima BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine (MCPBiH) objavilo je Opći poziv za osobe koje su stekle državljanstvo BiH naturalizacijom poslije 6. aprila 1992. godine, a prije 1. januara 2006. godine.

U Pozivu je istaknuto da navedene osobe Ministarstvu civilnih poslova BiH trebaju dostaviti u roku od jedne godine od dana raspisivanja Općeg poziva, između ostalog, Izvod iz matične knjige rođenih iz mjesta rođenja, Uvjerenje o državljanstvu, Izvod iz matične knjige rođenih iz općine u kojoj je u BiH izvršen naknadni upis u Matičnu knjigu rođenih, te Izvod o podacima iz krivične evidencije koja se vodi kod Ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Ukoliko nije izvršen naknadni upis osoba u matičnu knjigu rođenih u BiH, osoba je dužna dostaviti izjavu da nije osuđivana od suda u BiH za krivično djelo ovjerenu od nadležnog organa, odnosno ako je osuđivana, dužna je dostaviti izjavu za koje krivično djelo je osuđena i od kojeg suda u BiH, saopćeno je iz Vijeća minstara BiH.

federalna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno