Biznis

Poziv za nezaposlene osobe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv za nezaposlene osobe – Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona realizira projekat ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu˝, kojeg finansira Fondacija Helvetas Moja Budućnost a sufinansiraju Vlada Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK te Federalni zavod za zapošljavanje.

Implementacija projekta predviđa realizaciju projektnih aktivnosti u oblasti srednjeg stručnog i tehničkog obrazovanja, te aktivnih mjera zapošljavanja, u okviru kojih je planirana obuka i zapošljavanje nezaposlenih kandidata sa evidencije Službe za zapošljavanje ZDK i to prvenstveno za zanimanja: zavarivač, CNC operater i šivač – krojač, a sve u skladu sa potrebama kompanija sa područja Zeničko- dobojskog kantona.

Tim povodom, za potrebe kompanije BME doo Tešanj, Privredna komora ZDK raspisuje:

POZIV ZA DVIJE NEZAPOSLENE OSOBE

SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI

AKTIVNIH MJERA ZAPOŠLJAVANJA ZA ZANIMANJE ZAVARIVAČ

u okviru kojih su svi troškovi obuke pokriveni projektnim sredstvima.

Nezaposlene osobe koje iskažu interesovanje za učešće i koje budu uključene u realizaciju aktivnih mjera zapošljavanja za potrebe kompanije BME doo Tešanj, potpisuju sa Privrednom komorom ZDK Sporazum o plaćanju troškova obuke kojim se obavezuju da će:

  • Komori donijeti na uvid Potvrdu da se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK;
  • redovno pohađati obuku prema vremenskoj dinamici koja se naknadno odredi od strane kompanije BME doo Tešanj, Mješovite srednje škole Tešanj i Privredne komore ZDK,
  • se svjesno pridržavati svih pravila, propisa i uputa škole koja se odnose na rad i sigurnost na radu,
  • pristupiti završnom ispitu obuke radi dobijanja dokaza o uspješno završenoj obuci,
  • pristupiti testiranju za sticanje međunarodno priznatog certifikata za varenje,
  • zasnovati radni odnos u kompaniji BME doo Tešanj radi obavljanja poslova za koje je obučen, i ostati u radnom odnosu najmanje 6 mjeseci.

Za sve dodatne informacije vezane za uključenje u realizaciju aktivnih mjera zapošljavanja, molim da nas kontaktirate putem telefona: 032/465-851, kontakt osoba je: Melisa Džampo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno