Biznis

Poziv privrednicima na prezentaciju: Grad Zenica i ZEDA pozivaju na predstavljanje programa DEVELOPPP.DE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv privrednicima na prezentaciju: Grad Zenica i ZEDA pozivaju na predstavljanje programa DEVELOPPP.DE – Grad Zenica je kao BFC certificiran grad (sredina s povoljnim poslovnim okruženjem) stekao uslove da zeničke privrednike pozove na prezentaciju “Interakcija javnog i privatnog sektora kroz razvojna partnerstva u BFC SEE opštinama i gradovima”.

BFC je program poboljšanja kvaliteta usluga koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i novim potencijalnim investitorima.

Ovom prilikom, privrednicima će biti predstavljene mogućnosti saradnje kroz zajedničke projekte s javnim sektorom u cilju ostvarivanja komercijalnih ciljeva preduzeća s jedne strane i s druge strane, kreiranja boljeg poslovnog ambijenta u gradu.

Prezentaciju će održati predstavnici BFC SEE mreže FBiH – REZ agencije i REDAH agencije u

srijedu, 10. januara s početkom u 11:00 h
u Impulsnom kreativnom centru Agencije ZEDA
(Poslovna zona Zenica I, Zmaja od Bosne bb, Zgrada Agencije ZEDA, II sprat).

Ovu inicijativu za razvijanje javno-privatne saradnje je nedavno pokrenula regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u JugoistočnojEvropi (BFC SEE mreža) uzpodršku GIZ-a.

Ostvarivanje ove inicijative se prije svega odnosi na korištenje programa EU zemalja koji podržavaju razvojnu saradnju između javnog sektora (koji je u ovom slučaju evropska vlada) i privatnog partnera, kompanije koja želi da investira ili pak proširi/unaprijedi svoje poslovanje. Na prezentaciji će biti predstavljen program njemačke vlade DeveloPPP koji pruža ciljanu podršku za privatne investicije i uključivanje privatnog sektora u razvojna pitanja lokalne zajednice i podršku djelatnostima kojima pripadaju.

Nadamo se da ćete biti u prilici da nam se pridružite i da kroz otvoreni dijalog diskutujemo o potencijalnim temama i partnerstvima koji mogu biti podržani od strane DeveloPPP i sličnih programa uz konkretnu asistenciju BFC SEE mreže, kao i da izrazite svoj interes da učestvujete.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je: Ajna Dedić (Agencija ZEDA), 032 449 – 412 ili [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno