Biznis

Finansiranje projekata iz oblasti šumarstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Finansiranje projekata iz oblasti šumarstva – Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Himzo Smajić i direktor Javnog preduzeća „Šumsko-privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići Jasmin Devedžić potpisali su Ugovor za finansiranje 14 (četnaest) projekata iz oblasti šumarstva u iznosu od 280.803,95 KM, a koja su planirana u okviru Programa utroška namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva za 2017. godinu.

Od ukupno 20 projekata, koje je JP „Šumsko privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona “ d.o.o. Zavidovići kandidovalo za finansiranje, stručna komisija imenovana za pregled, analizu i odabir projekata je, na osnovu utvrđenih kriterija, i raspoloživih sredstava, izvršila odabir 14 projekata, koji se odnose na poslove rekonsktrukcije šuma i šumskog zemljišta, tj. čišćenja i pošumljavanja opožarenih i devastiranih površina, provođenja šumsko-uzgojnih radova i zaštitnih mjera i drugih aktivnosti koje doprinose unapređenju šuma i za krajnji cilj imaju poboljšanje općekorisnih funcija šuma.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno