Biznis

Poziv poreznim obveznicima za registraciju i korištenje E-usluga PUFBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv poreznim obveznicima za registraciju i korištenje E-usluga PUFBiH – Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dobit, čija primjena počinje od 1. januara 2021. godine, svim poreznim obveznicima propisana je obaveza da Prijavu poreza na dobit, Porezni bilans, prijave poreza po odbitku i drugu dokumentaciju propisanu Zakonom o porezu na dobit podnose elektronskim putem.

Od 1. januara svi porezni obveznici, koji su obavezni da podnesu porezne prijave propisane Zakonom o porezu na dobit, iste su dužni podnijeti Poreznoj upravi Federacije BiH isključivo elektronskim putem.

U vezi s navedenim, Porezna uprava obavještava porezne obveznike koji su registrovani za korištenje E-usluga nPIS-a da će Prijavu poreza na dobit od 1. januara moći podnijeti elektronski s već postojećim pristupom E-uslugama, bez bilo kakvih dodatnih kontakata s Poreznom upravom.

Porezni obveznici koji nisu registrovani za korištenje E-usluga nPIS-a i koji nemaju važeći certifikat za pristup informacionom sistemu Porezne uprave, trebaju se obratiti nadležnoj ispostavi Porezne uprave za registraciju i podnijeti uredno popunjenu i potpisanu: Izjavu o korištenju usluga Internet pristupa sistemu Porezne uprave FBiH (OVDJE) i Prijavu koja sadrži podatke o osobama ovlaštenim za korištenje usluge Internet pristupa sistemu Porezne uprave FBiH (OVDJE).

Uputstvo za korištenje E-usluga nPIS-a nalazi se na web stranici Porezne uprave OVDJE, u dijelu: “E-USLUGE/SERVISI”, (link: OVDJE).

Za sve dodatne informacije porezni obveznici se mogu obratiti putem e-maila: [email protected], telefona koje možete pronaći na web stranici Porezne uprave Federacije BiH u dijelu kontakti (link  OVDJE, te za tehničku podršku u vezi preuzimanja certifikata na mail [email protected]

Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, preporučujemo poreznim obveznicima da dokumentaciju za registraciju korištenja E-usluga dostave putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno