Zenica

Poziv na STEM obuku za studentice i studente

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv za studentice i studente Tehničkih fakulteta (Politehnički, Mašinski i Metalurški) i Filozofskog fakulteta odsjek matematika i informatika Univerziteta u Zenici na besplatnu STEM obuku u organizaciji STEM centra za naprednu STEM edukaciju djece i mladih iz Zenice.

STEM obuka obuhvata učenje četiri područja (prirodne nauke, tehnologiju-informatiku, inženjerstvo i matematika) na interdisciplinaran način koji ima svoju mjerljivu i jasnu primjenu. Za razliku od obrazovanja koje je u školama podijeljeno na predmete, STEM obuhvata rješavanje određenog problema koristeći znanje iz svih ovih područja. Na ovaj način želi se poticati učenje koje nije u „dijelovima“ i ne obuhvata činjenice koje su u toj „dijelu“ spremljene, nego znanje koje znamo kada i kako koristiti. STEM znači pred učenice i učenike staviti zadatke koji potiču kombinovanje svih dosadašnjih znanja, kritičko razmišljanje, detaljnu analizu, logičko razmišljanje, učenje kroz metodu pokušaja i pogreške, princip „uradi sam“, praktičan rad, argumentovane rasprave, poznavanje naučne metode.

Kroz izazovne zadatke potiče se i strpljenje, upornost, preciznost, usmjerenost ka rješavanju problema uprkos preprekama.

U vezi sa navedenim pozivamo sve zainteresovane studentice i studente Tehničkih fakulteta i Filozofskog fakulteta UNZE da se prijave na obuku i steknu nova znanja i vještine koje će im biti od koristi u budućem životu.

Prijaviti se možete putem online obrasca – https://forms.gle/q93Qtfj5xq5QMuxB6

Prijave traju do 21.08.2022. godine do 12:00h

Broj mjesta je ograničen!

Sve dodatne informacije možete dobiti putem vibera +387 62 116 343 ili maila: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno