Kultura

Poziv na promociju knjige “STAZA SJEĆANJA” – Muzej Grada Zenica subota u 12 h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Muzeju grada Zenice će se ovu subotu, 19.8., s početkom u 12:00 sati održati promocija knjige Staza sjećanja, autora Branka Tolića.

Riječ je o autobiografskom i samim time izrazito ličnom djelu.

Središte cijele životne priče jest Zenica.

Branko se rodio u njoj 15. 12. 1956. i živio u selu Raspotočje, odnosno, zaseoku Markanovom potoku. Kako i sam ističe, tamo je proveo najtužnije i najljepše trenutke života.

Tamo je doživio prve nepravde, prve ljubavi, prva prijateljstva, prvi susret sa smrti, prvo dijete, prve probleme koji se prerasli u rat na ovim prostorima pa nepovratno promijenili ne samo Brankov, već i živote tisuća ljudi.

Iako se u tim trenucima sve činilo toliko crno, zapravo je bio samo jedan od kamenčića na Brankovoj stazi sjećanja. S njegovom životnom pričom lako se poistovjetiti, lako joj se prepustiti i čitati do posljednje stranice. Jer, Branko je ovdje, napisao je svoju priču i već to daje za naslutiti da mu se život okrenuo na bolje.

Savršena ravnoteža i savršena pouka da sve u našim životima ima svoje zašto. Autor je sam rekao da koliko god mu bilo teško, ništa ne bi mijenjao. I to je bit svega.

Više o tome govorit će lično, u svojoj Zenici, gdje je inzistirao predstaviti svoju drugu knjigu.

Ona prva, “Val života” iz 2021., izazvala je veliku pažnju i naišla na više nego dobre kritike, posebno u Brankovom gradu.

Potvrda svega toga je i činjenica da je prvo izdanje rasprodano, pa se razmišlja i o drugom.

Ovo djelo je pak njegova posveta istom tom gradu, ali i svim drugim mjestima i ljudima s kojima se susreo tijekom života. Iskrena i emotivna.

Veselimo se vašem dolasku!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno